Classificació

Classificació daparells elèctrics i electrònics.

Classificació de RAEE.

Abans de començar a tractar els residus, fem una segregació manual prèvia. D’aquesta manera, eliminem els components i materials perillosos per evitar perjudicar el tractament correcte que els donarem més tard.

Aquesta primera separació ens permet optimitzar els nostres recursos interns de la millor manera mediambiental i, al mateix temps, treure’n el màxim profit.

Diferència entre AEE i RAEE.

Aparells elèctrics i electrònics (AEE): tots els aparells que per funcionar degudament necessiten corrent elèctric o camps electromagnètics, així com els aparells necessaris per generar, transmetre i mesurar aquests corrents i camps, destinats a utilitzar-se amb una tensió nominal no superior a 1.000 volts en corrent altern i 1.500 volts en corrent continua.

Residus daparells elèctrics i electrònics (RAEE): tots els aparells elèctrics i electrònics que passen a ser residus. Aquesta definició comprèn tots els components, subconjunts i consumibles que formen part del producte en el moment que es rebutja.

Classificació RAEE.

Segons el Reial decret 110/2015 de 20 de febrer sobre residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE) presenta canvis a partir del 15 d’agost de 2018 quant a la classificació dels aparells elèctrics i electrònics, ja que l’abast d’aplicació canviarà i quedarà establerta a 7 categories, a diferència de les 10 categories establertes fins al 14 d’agost d’aquest mateix any. Al següent enllaç podeu veure la taula completa de les fraccions i les seves subcategories.

Al següent enllaç podeu veure la taula completa de les fraccions i les seves subcategories.

Clasificacion-de-raee