Skip to main content

Residus elèctrics i electrònics (RAEE)

Gestió sostenible de residus elèctrics i electrònics

A ACS Recycling disposem de les certificacions corresponents que ens permeten gestionar i tractar els següents tipus de residus elèctrics i electrònics (RAEE).

dispositius de reciclatge d'intercanvi de temperatura
FR1 – Dispositius d’intercanvi de temperatura

climatitzadors, frigorífics, congeladors, màquines expenedores, radiadors d’oli, deshumidificadors, etc.

reciclatge i processament de pantalles i ordinadors
FR2 – Monitors i pantalles

Televisors, monitors d’ordinador, multi-pantalles, tauletes, etc.

làmpades de reciclatge
FR3 – Llums

Llums LED, fluorescents, làmpades de descàrrega d’alta intensitat, etc.

reciclatge de grans equips elèctrics i electrònics
FR4 – Electrodomèstics grans (>50cm)

fotocopiadores, aparells mèdics, màquines recreatives, rentavaixelles, assecadores, rentadores, electrodomèstics grans, equip de música, caixers automàtics, etc.

reciclatge d'electrodomèstics
FR5 – Aparells petits (<50cm)

consoles, joguines, planxes, aspiradors, torradores, bàscules, maquinetes d’afaitar, microones, etc.

reciclatge d'equips informàtics
FR6 – Dispositius informàtics i de telecomunicacions amb components perillosos

portàtils, telèfons mòbils, etc.

reciclatge de plaques fotovoltaiques
FR7 – Panells fotovoltaics

JA ETS CLIENT?

Pots sol·licitar la recollida dels teus residus elèctrics i electrònics directament on-line.

ENCARA NO ETS CLIENT?

Valorar els seus residus elèctrics i electrònics i unir-se a empreses sostenibles.

Com es classifica el RAEE

Comes classifica el RAEE d’acord amb la legislació espanyola. La El Reial Decret 110/2015, de 20 de febrer, d’equips elèctrics i electrònics de residus (RAEE) va presentar canvis a partir del 15 d’agost de 2018 pel que fa a la classificació d’equips elèctrics i electrònics, ja que l’àmbit d’aplicació va canviar i es va establir en 7categories, en comparació amb les 10 categories establertes fins al 14 d’agost d’aquest any.

FR1 – Dispositius d’intercanvi de temperatura

Neveres, congeladors, electrodomèstics que subministren automàticament productes freds, aparells d’aire condicionat, equips de deshumidificació, bombes de calor, radiadors d’oli i altres dispositius d’intercanvi de temperatura que utilitzen fluids diferents de l’aigua.

FR2 – Monitors i pantalles

Pantalles, televisors, marcs de fotos digitals amb tecnologia LCD, monitors, ordinadors portàtils, incloent llibretes.

FR3 – Llums

Làmpades fluorescents rectes, làmpades fluorescents compactes, làmpades fluorescents, làmpades de descàrrega d’alta intensitat, incloent làmpades de sodi a pressió i làmpades d’halur metàl·lic, làmpades de sodi a baixa pressió i làmpades LED.

FR4 – Electrodomèstics > grans (50cm)

Rentadores, assecadores, rentavaixelles, cuines, cuines i forns elèctrics, estufes elèctriques, plaques elèctriques de calor, lluminàries; dispositius de reproducció de so o imatge, equips de música (excepte òrgans de tub instal·lats a l’església), màquines de teixir i teixir, ordinadors grans, grans impressores, cartutxos d’impressió, tòner i altres consumibles relacionats amb peces elèctriques, copiers, grans màquines escurabutxaques, grans productes sanitaris, grans instruments de vigilància i control, grans electrodomèstics que subministren productes i diners automàticament.

FR5 – Electrodomèstics < petits (50cm)

Aspiradors, catifes netes, màquines de cosir, lluminàries, microones, electrodomèstics de ventilació, planxes, torradores, ganivets elèctrics, bullidors elèctrics, rellotges, navalles elèctriques, escales, dispositius de cura del cabell i del cos, calculadores, equips de ràdio, càmeres de vídeo, dispositius de gravació de vídeo, cadenes d’alta fidelitat, instruments musicals, dispositius de reproducció de so o imatge, joguines elèctriques i electròniques, jocs esportius, , ordinadors per a ciclisme, submarinisme, carreres, rems, etc., detectors de fums, reguladors de calefacció, termòstats, petites eines elèctriques i electròniques, petits productes sanitaris, petits instruments de vigilància i control, petits electrodomèstics que subministren productes de forma automàticament, petits electrodomèstics amb panells fotovoltaics integrats, interruptors, tires, endolls, relés.

FR6 – Dispositius informàtics i de telecomunicacions amb components perillosos

Telèfons mòbils, GPS, calculadores de butxaca, ordinadors personals, impressores, telèfons, cartutxos d’impressió i tòner amb peces elèctriques.

FR7 – Panells fotovoltaics

Tal com estableix l’annex III al Reial decret, la Directiva 2012 redueix aquestes categories a 6 però s’ha considerat oportú separar els panells fotovoltaics en una nova categoria donada la singularitat d’aquests dispositius, de llarga vida i perfil professional per no distorsionar les quotes anuals de cobrament i objectius d’altres aparells elèctrics amb característiques més similars.