Digitalització sostenible

Bretxa Digital.

Bretxa digital.

La bretxa digital és la desigualtat a l’accés a Internet ia les tecnologies TIC al món, que s’ha vist augmentada amb la pandèmia Mundial de la Covid-19. Es diu que vivim en un món connectat però la realitat és que la digitalització i l’accés a les TIC és molt irregular a nivell mundial.

Objectiu del projecte de la Digitalització Sostenible.

El principal objectiu del projecte és contribuir al desenvolupament de l’economia circular a través de la reutilització dels aparells elèctrics i electrònics al final de la seva vida útil, i fomentar així l’accés universal a la tecnologia.

Impulsem una recollida selectiva d’ordinadors i tauletes a través del teixit empresarial de tot Espanya, a fi de generar noves oportunitats per a persones en risc d’exclusió.

Reduir residus

El millor residu és el que no es genera, per la qual cosa volem evitar-ne la generació i el potencial perjudici ambiental que poden ocasionar els seus diferents components

Allargar la vida

Els aparells recollits es destinaran sempre que sigui possible a processos de preparació per a reutilització, allargant així la seva vida útil i contribuint a un ús racional de la tecnologia.

Reduir bretxa

Lliurarem els aparells recondicionats a persones que tenen dificultats d’accés a la tecnologia per reduir la bretxa digital, impulsant les oportunitats de comunicació i a nivell educatiu.

Protegir el planeta

Si no és possible la seva reutilització, es gestionaran amb totes les garanties ambientals per recuperar materials i evitar l’ús de recursos naturals en la fabricació de nous dispositius.

Digitalització Sostenible

Digitalització Sostenible és una iniciativa solidària impulsada per la Fundació CEOE i els Sistemes Col·lectius de Responsabilitat Ampliada del Productor per al reciclatge de residus d’aparells elèctrics i electrònics, i que compta amb la col·laboració de la Fundació SEUR i l’estudi d’ecoinnovació Inèdit.

La campanya s’emmarca en el projecte “Empreses que ajuden” de la Fundació CEOE, que té com a objectiu coordinar iniciatives solidàries per contribuir a fer front a la pandèmia de la Covid-19.

Digitalització sostenible.

Col·laborem amb el projecte de la Digitalització Sostenible, una iniciativa solidària impulsada per la Fundació CEOE i els Sistemes Col·lectius de Responsabilitat Ampliada del Productor per al reciclatge de residus d’aparells elèctrics i electrònics (Ecotic, Ambilamp, Ecoasimelec, Ecofimàtica, Ecolum, Ecolec, ERP Espanya i ECO-RAEEs), i que compta amb la col·laboració de Fundació SEUR.

A qui beneficiem?

Actualment la desigualtat compta amb un nou punt: la bretxa digital. La dificultat d‟accés a les noves tecnologies per part dels col·lectius més vulnerables fa que afrontem un repte tant de present com de futur per aconseguir revertir aquesta realitat.

Els aparells recondicionats seran donats a través de la Fundació CEOE a les entitats sense ànim de lucre amb què treballen, les quals els faran arribar a persones que ho necessitin en l’àmbit educatiu, en el de la gent gran i altres persones i col·lectius.

2022.

Al nostre, Centre de Preparació per a la Reutilització (CPR), ens enorgulleix compartir els èxits aconseguits durant l’any 2022 dins del nostre projecte de digitalització sostenible.

El nostre equip de professionals ha recuperat i preparat una àmplia gamma de dispositius electrònics, ressaltant la nova incorporació de materials a la nostra cadena de reutilització.

Aquest any, aconseguim recuperar i preparar 357 ordinadors (2142Kg), 191 monitors (580Kg), 150 portàtils (460Kg), i 127 accessoris (160Kg). A més, treballem en 40 teclats i 35 ratolins que, en conjunt, pesen 20Kg, així com a 131 tablets (70Kg).

Tot i això, el que realment ens omple d’entusiasme és la nova inclusió d’11 impressores i 361 discos durs, amb un pes total de 100Kg i 140Kg respectivament.

Aquesta expansió a les nostres operacions no només ens permet ampliar el nostre abast en termes de tipus de dispositius que podem recuperar i preparar, sinó que també reafirma el nostre compromís amb la sostenibilitat i l’economia circular, en reduir la quantitat de residus electrònics i maximitzar la vida útil dels dispositius existents.

AEE reutilitzats.

AEE reutilitzats

Ordinadors

Monitors

Portàtils

Accessoris

Teclat i ratolí

Tablets

Impressores

Discos Durs

2021.

El Centre de Preparació per a la Reutilització (CPR) és el departament que duu a terme la tasca de recuperar i preparar aquells RAEE que entren a la nostra planta, sota l’acceptació prèvia del client.

Comptem amb un grup de professionals encarregats de posar a punt cada aparell per assegurar-ne el funcionament correcte.

Per a aquest projecte de digitalització sostenible, el nostre equip ha pogut recuperar i preparar un total de 1.276 kg d’aparells informàtics llestos.

AEE reutilitzats.

AEE reutilitzats

Ordinadors

Monitors

Portàtils

Accessoris

Teclat i ratolí

Tablets

Què és la Bretxa Digital.

Com es descriu al principi, la bretxa digital és la desigualtat a l’accés a Internet ia les tecnologies TIC al món, que s’ha vist augmentada amb la pandèmia Mundial de la Covid-19. Es diu que vivim en un món connectat però la realitat és que la digitalització i l’accés a les TIC és molt irregular a nivell mundial.

Les dades evidencien l’abisme tecnològic que separa uns països dels altres, tot i que les xarxes 3G i 4G, en espera de l’expansió del 5G, ja arriben a gairebé tots els racons del planeta. En aquest punt convé matisar entre l‟accés a Internet il‟alfabetització digital, és a dir, el procés d‟aprenentatge que permet a una persona adquirir competències per entendre i aprofitar el potencial educatiu, econòmic i social de les noves tecnologies.

Com ens afecta la Bretxa Digital.

La discriminació tecnològica constitueix una forma de pobresa i exclusió social, en privar una part de la ciutadania de recursos. En trobar-se nombrosos estudiants i treballadors amb dificultats per teletreballar i seguir l’educació en línia.

A continuació, repassem els principals efectes de la bretxa digital:

Incomunicació i aïllament

Els habitants d’àrees remotes a les quals no arriba Internet estan incomunicats. Una cosa semblant els passa als residents de zones urbanes que viuen desconnectats en provocar aïllament social. Una cosa semblant els passa als residents de zones urbanes que viuen desconnectats en provocar aïllament social.

Barrera a l’estudi i al coneixement

La crisi del coronavirus ha mostrat els efectes de la bretxa digital a l’educació: professors i alumnes en fora de joc per no tenir la tecnologia i les competències digitals suficients. També augmenta la ignorància en limitar l’accés al coneixement. També augmenta la ignorància en limitar l’accés al coneixement.

Accentua les diferències socials

L’analfabetisme digital disminueix les opcions de trobar feina o d’accedir a una ocupació de qualitat, cosa que repercuteix negativament en l’economia dels treballadors.

Norteamérica
94%
Europa
87%
Sudamérica
69%
Asia
55%
África
39%